A trecut mai bine de un an de când Ucraina este personaj principal în războiul pe care l-a pornit Vladimir Putin.

Mai bine de un an de tensiuni și mii de victime, orașe puse la pământ și un peisaj dezolant. Însă, în timp ce toată lumea este focusată asupra situației de pe terenul de luptă, aproape că nimeni nu s-a mai gândit la cum se simte Olena, soția lui Volodimir Zelenski.

Încă de la începutul războiului și până în prezent, Volodimir Zelenski a dat dovadă că este capabil de orice pentru țara lui. La începutul atacurilor, acesta a fost considerat un erou pentru poporul său. Și, o imagine la fel de bună o are și soția lui în rândul ucrainenilor. Cei doi s-au susținut mereu și, chiar dacă nu mai sunt unul lângă celălalt, Olena a înțeles că Ucraina are nevoie mai multă de soțul ei decât ar avea ea.

Fără să fie ipocrită, aceasta a recunoscut că războiul a avut un mare impact asupra familiei sale. Sunt luni de zile în care Olena nu și-a mai văzut soțul și nici nu a mai stat de vorbă cu el așa cum obișuia să o facă altă dată. Însă, speră ca la finalul acestui război, ucraineni să fie fericiți, atât cât se poate, iar ea să se reunească cu soțul ei.

Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, interviu cutremurător despre impactul pe care l-a avut războiul asupra familiei sale
Instagram

”Sunt anumite limite…”

„Poate că va suna egoist, dar am nevoie de soțul meu, nu de figura politică, ci de omul care obișnuia să-mi fie aproape. Dar suntem puternici, amândoi avem forță emoțională și fizică. Și sunt sigură că vom trece peste asta împreună. În prezent, noi nu locuim împreună, ca o familie. Suntem separați. Avem ocazia să ne întâlnim cu el, dar nu atât de mult cât ne-ar plăcea. Fiul meu îi e dor de tatăl său.

Mă doare să văd că cei doi copii ai mei nu au șansa să își facă planuri, mai ales că au o vârstă atât de fragedă. Fiica mea are 19 ani, visează să călătorească, dar nu are posibilitatea. Sunt anumite limite cu care trebuie să trăiești”, a spus Olena pentru BBC.