Reclamă
Reclamă

Un ofițer din cadrul Poliției Municipiului Reghin a fost condamnat de Curtea de Apel Târgu Mureș la o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare pentru infracțiunile de trafic de influență în formă continuată și șantaj.

„Curtea de Apel Târgu Mureș a dispus condamnarea unui inculpat, ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș – Poliția Municipiului Reghin – Biroul Ordine Publică, la pedeapsa de 5 ani de închisoare în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată (4 acte materiale) și șantaj. Prin aceeași hotărâre a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, pe o durată de 5 ani. Hotărârea instanței este definitivă”, a anunțat, marți, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș (DGA-SJA Mureș) într-un comunicat de presă.

Potrivit instituției, în sarcina inculpatului s-a reținut faptul că a solicitat și primit sume de bani, cuprinse între 750 de euro și 5000 de euro, de la persoane cercetate pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, în scopul de a interveni pe lângă angajați ai Serviciului de Medicină Legală Mureș, pentru a diminua alcoolemia din sânge și a recupera permisele de conducere într-un timp scurt.

Reclamă

„De asemenea, ofițerul de poliție a amenințat un coleg de-al său, agent de poliție, cu dezvăluirea unor fapte compromițătoare, în schimbul determinării unor persoane să nu mai facă afirmații despre pretinderea și primirea de către inculpat a sumelor de bani, obiect al infracțiunii de trafic de influență. Pentru documentarea cauzei penale, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș au fost delegați să desfășoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză”, se precizează în comunicatul de presă, potrivit Agerpres.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro