Reclamă
Reclamă

După contextul financiar din SUA în cadrul căruia una dintre cele mai mari bănci a colapsat, o situație similară are loc în „paradisul financiar” al Elvetiei.  Un anunț oficial al autorităților elvețiene scoate la iveală o cursă acerbă de a salva una dintre renumitele instituții financiar bancare. Suisse Credit a fost cumpărat de UBS print-un acord care include 100 miliarde de franci elvețieni. Ajutorul bine ca o formă de asistență legată de lichiditatea pentru UBS Group și Credit Suisse.

UBS a semnat tranzacția pentru Credit Suisse

Credit Suisse era considerat până ieri un adevărat gigant bancar al Elveției. Instabilitatea de pe piața financiară nu a ocolit însă această instituției financiar bancară. Astfel, UBS Group a decis să cumpere Credit Suisse  în încercarea de a o salva.

„Odată cu preluarea Credit Suisse de către UBS, a fost găsită o soluție pentru a asigura stabilitatea financiară și a proteja economia elvețiană în această situație excepțională”, se arată în comunicatele Băncii Centrale Elvețiene.

Prima dată, anunțul legat de acest context a fost făcut public de Financial Times. Publicația a scos la iveală că UBS Group a luat hotărârea de a achiziționa Credit Suisse nu înainte de a-și majora oferta cu 2 miliarde de dolari. În primă fază, instituția financiar bancară lansase o ofertă de mai puțin de un miliard.

Reclamă

Astfel, conform celei mai recente oferte, UBS Group va ajunge să achite 0,50 de franci elvețieni pentru o acțiune Credit Suisse. În dolari, prețul este de 0,5401, raportat la cursul actual.

Presa internațională scrie că autoritățile din Elveția au făcut eforturi colosale pentru a salva banca. Instituția financiar bancară Credit Suisse are o istorie notabilă de aproape 170 de ani.

Credit Suisse este încă unul dintre cei mai mari administratori de avere din lume. Primele în acest sens erau Silicon Valley și Signature Bank.

Planul de salvare îi privește și pe cei care lucrează în sistem. Asociația angajaților băncilor din Elveția a făcut demersurile pentru înființarea unui grup de lucru care să protejeze locurile de muncă din domeniu.

Reclamă
Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro