Ultima perioadă a fost una a îngrijorărilor pentru românii care, din cauza pandemiei de coronavirus trebuie să își anuleze vacanțele și multe alte evenimente importante și costisitoare. De altfel, discuția pe tema voucherelor de vacanță a fost foarte mediatizată, iar ministrul Economiei, Virgil Popescu a ținut să lămurească lucrurile.

Reclamă

Se prelungește valabilitatea voucherelor

”Prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă este un demers care vine în sprijinul industriei turismului, cât şi a turiştilor. Astfel, odată cu adoptarea acestui act normativ, persoanele care au beneficiat de vouchere de vacanţă anul trecut, emise în perioada martie 2019 – decembrie 2019, indiferent de suport, le pot folosi ulterior încheierii situaţiei epidemiologice actuale şi a efectelor ei, până pe data de 31 mai 2021. Mai mult decât atât, emiterea voucherelor de vacanţă pentru anul în curs se va face exclusiv pe suport electronic. Această măsură vine în întâmpinarea riscurilor asupra sănătăţii beneficiarilor, dar şi ca urmare a solicitărilor unităţilor emitente”, a transmis oficial Ministerul Economei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Se urmărește sprijin pentru turismul din România

”Am luat această măsură pentru a rezolva o situaţie cauzată de criza coronavirusului din ţara noastră. Am decis să prelungim valabitatea voucherelor de vacanţă până anul viitor, în luna mai. Am încredere că atunci când va trece această criză vom reveni la o viaţă normală şi vom susţine repornirea motoarelor turismului intern. Până atunci vă îndemn în continuare să respectaţi indicaţiile autorităţilor, să aveţi grijă de voi şi de cei dragi, şi, de ce nu, să călătoriţi virtual în toate colţurile României şi ale lumii”, declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei.