Iubitorii handbalului din România sunt în culmea fericirii după meciul disputat azi între România şi Ungaria! Victoria a venit când nimeni nu se aştepta, iar tricolorele au prins calificarea la Main Round-ul Campionatului Mondial din Japonia.

Meciul de astăzi împotriva Ungariei este unul istoric, terminat la limită, 28-27 , 10-16 la pauză.  Confruntarea între cele două ţări s-a făcut pentru calificarea în Main Round-ul Mondialelor din Japonia 2020, adică poziționarea între primele 12 echipe de la turneul final. Partida nu a început deloc bine pentru România, handbalistele maghiare au condus pe tabela de marcaj, iar pauză, Ungaria a intrat la cabine, cu 6 goluri diferență (16-10), iar distanța s-a mărit și în cea de-a doua repriză pentru Ungaria (18-12).

După o revenire spectaculoasă a româncelor în repriza a doua, finalul marcant a fost stabilit de Neagu, cea care la indicarea de 7 metri a arbitrului a reuşit printr-o fază spectaculoasă să trimită Naţionala României de handbal direct în finala din Japonia. La Mondiale, cel mai probabil România va avea ca adversare în grupele principale Rusia, Suedia şi ţara gazdă.

Suntem în main round. Bravo fetelor! #proud”, a scris Cristina Neagu pe pagina sa de Facebook, lângă poza prezentată mai sus. 

O poză cât 1.000 de cuvinte. O partidă trăită la intensitate maximă de milioane de români. Vă mulțumim! Hai, România!”, a fost și prima reacție a Federației Române de Handbal, la aceeaşi poză.