Autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.

Autorităţile confirmă prima persoană de cetăţenie română decedată din cauza noului virus chinezesc. Este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani, originară din Maramureş, care locuia în Italia.

Femeia se afla în Italia pentru a-și îngriji sora în vârstă de 75 de ani, care suferă de o boală incurabilă.

„Sora ei a murit cu două zile înainte de cancer, iar ea a murit la spitalul din Monza, regiunea Lombardia”, a declarat primarul din Borşa, Maramureş, Sorin Timiș.

Femeia avea şi alte probleme de sănătate

Întrebat dacă femeia era bolnavă, primarul a răspuns că „avea boli specifice bătrâneții”.

Ce declară Ministerul Afacerilor Externe

„În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.

Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19”, a transmis MAE printr-un comunicat.

Este primul deces înregistrat pentru România, însă pe teritoriul ţării noastre nu au fost întregistrate decese, deşi sunt 14,176 de persoane izolate şi 2,372 de persoane în izolare. De altfel, la Institutul Naţional Matei Balş se află un pacient român care este în stare foarte gravă.
De altfel, la nivel mondial, numărul cazurilor de deces a depăşit 5000, iar numărul infectărilor este de rândul sutelor de mii.
Share.