Oficial! În România s-a decretat stare de urgență! Declarații LIVE

Numărul cazurilor de infectare cu noul virus chinezesc a trecut de 100, motiv pentru care președintele României, Klaus Iohannis, împreună cu Comitetul Național pentru Situații de Urgență, au declarat stare de urgență în România.
Cercetarea stării intră în vigoare începând din prima zi a săptămânii viitoare.

Declarațiile live ale Președintelui Iohannis

„Felicitări noului Guvern și le doresc mult succes. Apreciez în mod deosebit votul care s-a dat azi în Parlament. Astăzi din Parlamentul României s-a transmis un mesaj de unitate. Sunt bucuros că majoritatea parlamentarilor au înțeles greutatea acestui moment.

Prima prioritate este continuare luptei împotriva coronavirusului. Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, în aşa fel încât să prindă, iar pentru a face posibilă această luptă, am decis să decretez stare de urgenţă la începutul săptămânii viitoare.

În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulţi bani domeniului sănătăţii, mai mulţi bani pentru medicamente, mai mulţi bani pentru aparatura medicală absolut necesară. În acelaşi fel, această situaţie va permite să se realizeze achiziţii într-un timp foarte scurt cu proceduri simplificate punând astfel la dispoziţia Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus”, a explicat Iohannis, citat de Pro Tv.

De altfel, Iohannis a mai vorbit și despre noul Guvern Orban votat în stare de urgență, la Parlament.

Dragi români, autorităţile îşi fac treaba, Guvernul şi-a făcut treaba şi până acum foarte bine, dar singuri nu vom reuşi să facem decât o parte din treaba care trebuie făcută. Avem nevoie de voi, dragi români! Avem nevoie de voi ca să respectaţi îndrumările, indicaţiile autorităţilor, avem nevoie să respectaţi regulile de igienă care sunt transmise pe canalele publice şi da, avem nevoie să evitaţi contactele care nu sunt absolut necesare – ştiu că acest lucru este puţin mai greu – şi da, avem nevoie să vă informaţi corect, din surse publice, direct de la autorităţi”, a conchis președintele.

În România, la ora actuală, sunt peste 102 persoane infectate cu noul coronavirus și alte zeci de mii în carantină sau izolare.

Știre în curs de actualizare…

Lasă un răspuns

Măsuri stricte la Cotroceni: se aruncă pixurile! Guvernul Orban II depune jurământul

Armata a făcut anunțul! E DOLIU în România! A murit, în chinuri, departe de toți cei dragi