Până joi, 26 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Astfel, de la ultimul bilanţ transmis de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 123 de noi cazuri de îmbolnăvire. Bilanţul este unul negru, deoarece sunt foarte multe autorităţi de care România are nevoie, dar coronavirusul ne lasă fără ajutoare: un militar de la Divizia Multinaţională a fost infectat, un jandarm a fost confirmat şi el cu coronavirus, dar şi sute de cadre medicale care au nevoie românii, acum sunt în carantină sau în spital, din cauza infecţiei de coronavirus. 

A doua şansă la viaţă

Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate, 53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași. 

Reclamă

Decesele au crescut

Până astăzi, 17 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău și Timișoara, au decedat.

Autorităţile, atacate de COVID

Una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcția Generală de Jandarmi  a Municipiului București, care a contactat virusul în cadru familial. La nivelul unității au fost luate de urgență toate măsurile necesare referitoare la izolarea, atât a jandarmului în cauză, cât și a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect.

Ce vârste au noii pacienţi

Românii infectaţi în ultimele 24 de ore au vârsta cuprinsă între 7 ani și 87 de ani.

La secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați 29 de pacienți, din care 23 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Câţi români sunt în carantină şi în izolare la domiciliu

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.151 de persoane. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate  15.998 de teste, din care 823 în unități medicale private.