Armata Română se luptă din greu cu coronavirusul. Astăzi, o veste tristă vine pentru militari. Un militar de la Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est a fost confirmat cu noul virus chinezesc. Militarul este, la acest moment, internat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”, unde se află în stare bună, anunță ministerul Apărării.

Reclamă

Hotărâri luate de Armată

„La nivelul comandamentului au fost luate de urgență toate măsurile necesare, fiind aplicată procedura elaborată pentru acest tip de situație. Militarul este, la acest moment, internat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”, unde se află în stare bună”. se arată în comunicat.

Anchetă epidemiologică la MND

„Până la acest moment a fost deja efectuată ancheta epidemiologică, iar toate recomandările rezultate în urma acesteia au fost implementate imediat. De asemenea, personalul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est respectă strict constrângerile și limitările stabilite de autoritățile române pentru limitarea răspândirii bolii. În plus, pentru a asigura cât mai mult protecția personalului și a familiilor acestora, la nivelul comandamentului vor continua să fie luate toate măsurile de precauție, păstrând-se în același timp un nivel de reacție și vigilență corespunzător”, precizează același comunicat.

Reclamă

Cel mai complicat pentru militarii români este că o îmbolnăvire a angajaţilor din sistem face ca românii să rămână fără ajutor. Ministerul Afacerilor Interne a solicitat MInisterului Apărării Naţionale să trimită în teren militarii pentru a ţine românii în casă. De altfel, cea mai importantă echipă de medici munceşte din greu pentru a găsi soluţii importante, iar militarii sunt împărţiţi chiar şi la frontieră.