Reclamă
Reclamă

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, s-a înscris în cursa internă a USR pentru a deveni candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Berceanu le solicită membrilor USR votul lor, subliniind că se adresează celor care doresc o Românie europeană, modernă și sănătoasă.

„Vreau votul useriștilor care preferă un candidat deschis unei societăți moderne, europene, ancorată în realitate, dincolo de ‘mândrie’, educată și sănătoasă. (…) Cer votul useriștilor pentru un concurs care este altceva decât o baie de emoții, entuziasm instabil, promisiuni și ‘patriotism’ de fanfară militară. La conducerea României nu jucăm nici fotbal și nici viitorul, îl construim”, a declarat Berceanu într-o postare pe Facebook.

El a mai menționat că „onoarea de a lucra în Palatul Prezidențial al Republicii Moldova este însoțită și de faptul că am ocazia să înțeleg că există și posibilitatea de a reda strălucirea cuvenită Președinției României”.

Reclamă

Berceanu și-a prezentat și o serie de măsuri pe care le dorește implementate în cazul în care va fi ales președinte. Printre acestea se numără menținerea unui dialog permanent cu cetățenii și antreprenorii, digitalizarea și tehnologizarea României, dar și inițiative din zona de mediu pentru o Românie mai verde.

Anunțul cu privire la participarea lui Berceanu în cursa internă a USR a fost făcut ulterior conferinței de presă organizată de partid. aceasta se datorează faptului că Berceanu a trimis candidatura sa prin e-mail, și nu prin portalul online al partidului, înscrierea fiind validată ulterior.

În cursa internă pentru desemnarea candidatului USR la președinție s-au înscris și Elena Lasconi și Dumitru Stanca. Candidatul USR va fi ales sâmbătă, în cadrul unui congres organizat de partid.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro