Militarii de la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu au detectat prezența a trei drone în apropierea Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu”, între orele 22.30 și 00.30, fapt care a determinat sesizarea Parchetului Militar. Dronele, descrise ca fiind de mici dimensiuni și de tip comercial, au fost observate folosind mijloace electronice, optice și vizuale, operând la înălțimi reduse și cu viteze mici.

În urma acestei observații, s-au luat măsurile necesare de siguranță aeriană și s-au aplicat contramăsuri de tip război electronic, ceea ce a dus la pierderea contactului radar și vizual cu cele două dintre sistemele detectate inițial. Ministerul Apărării Naționale (MApN) a informat organele civile de trafic aerian și a insistat pe aplicarea legislației în vigoare, care prevede amenzile între 5.000 și 9.000 de lei pentru nerespectarea regulilor de zbor.

MApN a anunțat și numirea unei comisii de cercetare a acestui incident, condusă de șeful de stat major al Bazei 57 Aeriană, demers efectuat în scopul stabilirii circumstanțelor exacte și aplicării măsurilor legale corespunzătoare. Incidentul este luat în serios, dată fiind apropierea de un punct strategic și necesitatea asigurării securității spațiului aerian.