Un incident neobișnuit, în care un obiect semicilindric a străpuns acoperișul unei case din Florida, a fost clarificat de NASA, care a confirmat că proveniența acestuia este de pe Stația Spațială Internațională (ISS). Pe data de 8 martie, proprietarul locuinței afectate a găsit obiectul în cauză, greutate de aproximativ 700 de grame și fabricat din aliaj metalic Inconel, care a perforat atât acoperișul cât și cele două etaje ale casei.

Conform declarațiilor NASA, obiectul face parte dintr-o încărcătură de baterii vechi, fiind deșeu spațial datând din 2021, care se presupunea că va arde în totalitate în atmosfera terestră fără a prezenta riscuri. Agenția spațială a anunțat demararea unei anchete pentru a determina cauzele pentru care deșeul nu a fost distrus complet, lăsând deschisă posibilitatea revizuirii procedurilor sale.

Incidente similare au fost raportate și în trecut, cum ar fi cazul din 2022 în Australia, unde un deșeu spațial carbonizat a aterizat într-un țarc de oi, fiind identificat ulterior ca aparținând companiei SpaceX.