Reclamă

Unele obiceiuri, deși par banale, pot aduce mult negativism în viața unei persoane. Mai ales că, deprinse în timp, sunt mai greu de conștientizat, potrivit psihologilor.

Spre exemplu, dacă cineva își vede viața prin ochii altora, voind să facă pe plac tuturor, acesta poate fi un motiv pentru care simte nefericirea. Ba chiar poate merge pe o cale dreptă spre nevroză. Specialiștii recomandă a se spune „nu!” solicitărilor incomode sau circumstanțelor neplăcute.

Comparația cu alții este, de asemenea, un obicei de schimbat. Singura comparație ce trebuie făcută este cea cu propria persoană, nu cu alții. Unicitatea nu corespunde standardelor.

Teama de viitor, care adesea blochează curajul de a începe ceva, este tot un obicei dăunător. Pentru a reduce frica de necunoscut, psihologii spun că ar trebui imaginat cel mai urât scenariu posibil în cazul în care se merge mai departe și număratul pașilor necesari ieșirii din impasul respectiv.

Nici critica ori dorința de a-i schimba pe alții nu poate aduce fericirea în viața cuiva. Deseori critica și diminuarea demnității altor oameni rezultă din invidie. Cât despre schimbare, fiecare poate decide în dreptul propriu doar, iar un om fericit poate hotărî la rându-i dacă acceptă un comportament al cuiva sau stă departe de acesta.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro