Crăciunul este un eveniment așteptat de toată lumea. Copiii îl așteaptă nerăbdători pe Moș Crăciun pentru a vedea ce caduri au primit. Cei mai mulți revenim la vechile tradiții transmise din generație în generație. Unele dintre obiceuri ar putea fi considerate chiar bizare, iar sărbătorirea Crăciunului devine ceva atipic. Iată o listă cu 14 ciudățenii de Crăciun din întreaga lume.

  1. În Norvegia, în Ajunul Crăciunului se ascund toate măturile și nu se face deloc curățenie pentru că există teama ca acestea să fie furate de o vrăjitoare sau de alte spirite rele.
  2. Datorită unei campanii desfășurate de KFC în anul 1974 s-a încetățenit tradiția ca familiile din Japonia să meargă și să mănânce la acest fast-food în Ajunul Crăciunului. Tot în această țară este evitată folosirea felicitărilor de culoare roșie, deoarece aceasta simbolizează moartea. Prietenii și familia primesc felicitări albe care exprimă puritatea.
  3. În Caracas, orașul care este capitala Venezuelei, oamenii obișnuiesc să meargă la biserică pe role, în ziua de Crăciun.
  4. În Groenlanda întâlnim probabil unele dintre cele mai ciudate rețete de Crăciun. De exemplu, preparatul Mattak unde este folosit ca și ingredient principal pielea crudă de balenă este servit împreună cu untură. Oricum preparatul Kiviak va fi cu greu întrecut de o altă mâncare din această zonă pentru că la prepararea lui sunt folosite 500 de păsări auk moarte, așezate într-un fel de burduf ermetic din piele și lăsate la fermentat pentru 7 luni.

5.Germanii ascund o murătură în bradul de Crăciun și copilul care o găsește va primi încă un cadou. Se spune                 că acesta va avea parte de mult noroc în viitor.

6. În Noua Zeelandă nu se folosesc tradiționalii brazi ca și pom de Crăciun și un copac numit „pohutukawa”                      care are foarte multe flori roșii.

7. Ucrainienii folosesc pânză de păianjen artificială și un păianjen de jucărie pentru a decora bradul. Cel care                  găsește primul păianjenul va avea noroc.

Pixabay

În Estonia se merge la saună

  1. Familiile din Estonia merg la saună în Ajunul Crăciunului.
  2. În Islanda se spune că cei care nu vor primi haine noi până în Ajun, vor fi mâncați de pisica Yule.

10.Etiopienii serbează Crăciunul pe data de 7 ianuarie. Oamenii poartă haine albe și bărbații se joacă „ganna”, un            joc tradițional care presupune folosirea unor bețe și a unei mingi din lemn.

  1. În Guatemala mizeria care se strânge după curățenia de Crăciun, se adună toată la un loc de către toți vecinii din cartier, iar mai apoi se pune deasupra ei un diavol și se dă foc.
  2. În Bavaria se bombardează efectiv cu mortar de Crăciun.
  3. În Finlanda, Crăciunul este sărbătoarea în care se elogiază și morții, așadar cimitirele sunt plin în această zi.
  4. Poșta din Canada recunoaște adresa lui Moș Crăciun, Polul Nord, Canada, HOHOHO. Fiecare scrisoare este deschisă și va primi un răspuns.