Un obicei extrem de greșit al românilor a fost taxat dur în Slatina. Iată ce amendă colosală a primit un bărbat pentru încălcarea legii.

Mare atenție, români! Un gest pe care mulți îl consideră banal și nu țin cont de lege atunci când îl fac poate aduce sancțiuni grave. Mai exact, este vorba despre aruncarea deșeurilor în locuri nepermise. 

În România se practică des acest lucru. Pentru a nu plăti ridicarea gunoiului, multe persoane preferă să îl arunce pe câmpuri sau în diferite locuri, chiar dacă legea interzice clar acest lucru. Deși până acum autoritățile nu tratau cu seriozitate acest subiect, lucrurile s-au schimbat radical. 

Amendă colosală pentru aruncarea ilegală a deșeurilor

Este și cazul unui bărbat din municipiul Slatina. Acesta a primit o amendă colosală pentru că a aruncat gunoiul într-o pădure. Acesta a primit o amendă de 30.000 de lei și a fost obligat să curețe o pădure din extravilanul orașului după ce a fost surprins aruncând mai mulți saci cu gunoi în acea zonă.  

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au primit o sesizare potrivit căreia cineva a aruncat mai mulți saci cu deșeuri într-o pădure din zona respectivă. Astfel, în data de 20 martie, polițiștii și comisarii Gărzii Naționale de Mediu au efectuat un control pentru a verifica această sesizare. În timpul verificării, au fost găsiți saci cu deșeuri inerte în extravilanul municipiului Slatina. 

Obiceiul greșit al multor români, luat în vizor de autorități. S-a dat amendă de 30.000 de lei!

Bărbatul, obligat să curețe pădurea

După identificarea zonei și a deșeurilor, cu ajutorul Poliției Locale Slatina, polițiștii au identificat și persoana care a aruncat deșeurile, un bărbat în vârstă de 41 de ani din Slatina. Ca urmare a acestui gest ilegal, acesta a primit o amendă de 30.000 de lei și a fost obligat să curețe zona de deșeuri. 

„Poliţiştii Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase împreună cu comisarii din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Olt au efectuat, la data de 20 martie, un control pentru verificarea aspectelor sesizate, ocazie cu care au fost identificate atât zona, cât şi deşeurile inerte ce erau depozitate în saci, pe terenul situat în extravilanul municipiului Slatina. În urma verificărilor efectuate, cu sprijinul Poliţiei Locale Slatina, poliţiştii au identificat persoana în cauză, respectiv un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din municipiul Slatina, judeţul Olt”, a anunţat IPJ Olt. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.