Reclamă

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, riscul de boli cardiovasculare creșt. Aceste aceste afecțiuni sunt principala cauză de deces la nivel global. Cu toate acestea, vestea bună este că multe dintre bolile cardiovasculare, atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale pot fi în mare parte prevenite. Adoptarea unui stil de viață sănătos poate reduce semnificativ riscul acestor afecțiuni. Un regim alimentar echilibrat, reducerea stresului, odihna adecvată și exercițiile fizice regulate sunt doar câteva dintre obiceiurile benefice pentru menținerea sănătății inimii. Totuși, fumatul este unul dintre o obiceiurile care ne pot afecta sănătatea grav.

Românii, campioni la fumat, obicei care le afectează inima

Din 2011 și până în 2020, numărul fumătorilor a crescut semnificativ.

Efectele fumatului sunt negative asupra sistemului cardiovascular și nu numai. Specialiștii avertizează cu privire la legătura directă dintre fumat și riscul crescut de boli de inimă, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Prin abandonarea acestui obicei, fumătorii își pot reduce semnificativ riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare.

Sedentarismul duce la deces

Chiar și pentru cei care nu fumează, sedentarismul este considerat un obicei deosebit de nociv pentru sănătatea inimii. Inactivitatea fizică este un factor de risc semnificativ pentru bolile cardiovasculare, potrivit specialiștilor în cardiologie. Un stil de viață sedentar contribuie la apariția obezității, hipertensiunii arteriale și nivelurilor ridicate de colesterol, toți aceștia fiind factori de risc  pentru bolile de inimă. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, inactivitatea fizică conduce la pierderea masei musculare și acumularea de grăsime, punând astfel un stres suplimentar asupra inimii.

Astfel, mișcarea rămâne una dintre prioritățile zilnice în viețile tuturor.

La fel de îngrijorător este și faptul că adolescenții încep să fumeze de la vârste fragede. Fenomenul îi  îngrijorează pe specialiști care nu găsesc soluții pentru a-l stopa.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro