La aproximativ două săptămâni de la înmormântarea Mioarei Roman, Oana Roman a recurs la rețelele sociale pentru a clarifica situația legată de internarea mamei sale într-un centru de îngrijire specializat, răspunzând astfel criticilor ce i-au fost aduse.

Fiica fostului prim-ministru al României, Petre Roman, a fost ținta unor acuzații după moartea mamei sale pe 23 februarie, într-un centru din Snagov, acuzații conform cărora ar fi tratat-o neglijent pe mama sa în ultimii ani de viață.

Oana Roman a explicat motivul deciziei sale de a o interna pe Mioara Roman într-un centru de îngrijiri, detaliiind că starea de sănătate a mamei sale s-a deteriorat semnificativ către sfârșitul anului 2021. Acest lucru a determinat-o să vândă casa de familie pentru a achiziționa un nou domiciliu unde puteau locui împreună. Deși Mioara a petrecut o perioadă împreună cu fiica și nepoata sa, nevoia de îngrijiri medicale specializate a devenit imperios necesară.

„Era nevoie de grijă specializată, care nu putea fi oferită acasă. Asta se întâmpla la sfârşitul lui 2021. În urma investigaţiilor, toţi doctorii au spus că necesită îngrijiri de specialitate. La început, mergea câte o lună la centru. A devenit tot mai greu să fie adusă acasă,” a mărturisit Oana Roman pe contul său de Instagram.

În ceea ce privește alegerea centrului de îngrijire, Oana a subliniat că a optat pentru unul situat în Snagov, în 2022, care oferă servicii la standarde foarte înalte, cu costuri considerabile, de mii de euro pe lună. Potrivit afirmațiilor sale, internarea în acest centru nu numai că a asigurat îngrijirile necesare mamei sale, dar i-a și prelungit viața.

În fața criticilor, Oana Roman a avut o reacție fermă: „Toți neaveniţii aceştia să nu mai comenteze fără să cunoască adevărul, fiecare să îşi vadă de viaţa lui şi să o lase pe mama să se odihnească în pace. (…) Sunt penibili, sunt ignoranți și primitivi, iar asta este ce mama detesta cel mai mult în viață”, a concluzionat ea, respingând orice acuzație adusă asupra deciziilor sale privind îngrijirea mamei. Aceste declarații vizează să pună capăt controverselor și să restabilească adevărul în memoria mamei sale.