Reclamă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, avertizează cu privire la consumul excesiv de băuturi îndulcite cu aspartam. Potrivit medicului, această substanță poate fi periculoasă pentru sănătate atunci când este consumată în cantități mari.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, declară că un consum moderat al produselor care conțin aspartam nu este dăunător pentru sănătate. Conform acestuia, nimeni nu ar pune în vânzare un produs care ar fi cancerigen, chiar și în cantități mici. Cu toate acestea, medicul nu recomandă consumul de băuturi cu mult zahăr sau îndulcitori.

Alexandru Rafila, avertisment pentru cei care beau sucuri

„Există multe substanțe care sunt utilizate în industria alimentară, inclusiv un îndulcitor larg răspândit, disponibil chiar și ca microcomprimate pentru îndulcirea cafelei sau ceaiului acasă. Aceste produse devin periculoase doar în cantități extrem de mari. Dacă le consumați în mod obișnuit… beți jumătate de litru sau maximum un litru pe zi, nu există probleme”, a explicat Alexandru Rafila într-o emisiune.

Persoanele care consumă cantități mari de ceai și cafea și adaugă comprimate cu aspartam pot experimenta probleme digestive precum diareea sau greața. Aceste discuții vin în urma unei cercetări a Agenției Internaționale pentru Cercetarea Cancerului, divizia de cercetare a cancerului a Organizației Mondiale a Sănătății, care analizează siguranța aspartamului.

Oamenii trebuie să se ferească de aceste produse! Alexandru Rafila atrage atenția: Sunt periculoase!

Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în numeroase produse din întreaga lume, inclusiv dulciuri, înghețată și gumă de mestecat. Există îngrijorări că acesta ar putea fi periculos pentru sănătate și ar putea crește riscul de cancer. Deși există dovezi care sugerează o legătură între aspartam și cancer, categorizarea acestuia ca „posibil cancerigen”, „probabil cancerigen” sau „cancerigen” este încă subiect de dezbatere.

Cum recunoaștem produsele care conțin aspartam

Pentru a recunoaște aspartamul pe etichetele produselor, poți căuta următoarele denumiri:

  • Aspartam: Unele produse pot lista direct aspartamul ca ingredient.
  • E951: Aspartamul este cunoscut și prin codul E951, care este un cod de identificare utilizat în industria alimentară pentru a indica acest îndulcitor.

Este important să citești etichetele cu atenție pentru a identifica prezența aspartamului în produsele pe care le achiziționezi. De obicei, aspartamul este folosit într-o gamă largă de produse, cum ar fi băuturile răcoritoare fără zahăr, gumă de mestecat, îndulcitori de masă, băuturi dietetice, dulciuri, produse lactate și multe altele.

Dacă ești preocupat de consumul de aspartam sau ai anumite afecțiuni medicale care necesită restricționarea acestui îndulcitor, este recomandat să consulți un specialist în nutriție sau medicul tău pentru sfaturi și informații suplimentare.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro