Reclamă

Oamenii au minți geniale, iar multe invenții au schimbat parcursul omenirii. Se pare că anumite persoane au reușit să creeze, din greșeală, lucruri extrem de utile în viața de zi cu zi. Iată care sunt acestea.

1. Cuptorul cu microunde

În ziua de astăzi nu ne-am putea imagina viața fără cuptorul cu microunde care ne ajută să încălzim mâncarea într-un scurt timp și mult mai eficient. El a fost inventat de Percy Spencer, care a rămas orfan la 18 luni, iar educația lui s-a încheiat la 12 ani. Tânărul a devenit electrician în Marina Americană și când repara un magnetron care emitea microunde, a observat un lucru ciudat. Ciocolata sa din buzunar se topise din cauza undelor ce au fost absorbite și s-au transformat în energie termică. A verificat mai mult timp acest efect și așa a apărut cuptorul.

2. Artificiile

Totul a venit dintr-o simplă bucătărie din China în urmă cu 2000 de ani. Un bucătar folosea cărbune, sulf și salpetru, ingrediente găsite des în bucătăriile din Asia la acea vreme. Acesta le-a amestecat și a văzut că amestecul a început să ardă. După mai multe teste a observat că dacă o înfige în bambus, ea va exploda.

3. Pliculețele de ceai

Pliculețele legate de ață au fost inventate din greșeală. Totul a pornit de la un comerciant de ceai care și-a dorit să trimită mostre clienților săi. Aceștia au crezut că pliculețele se folosesc precum infuzoarele de ceai și le-au pus direct în cana cu apă fierbinte. Ei au dat feedback comerciantului că pliculețele sunt subțiri, iar cantitatea prea mică. Apoi, comerciantul a lucrat la pliculețe și le-au făcut așa cum știm noi.
Social Media

4. Lipici

Toată lumea a folosit măcar o dată lipiciul pentru a repara ceva. Dr. Harry Coover care l-a inventat a crezut că este un produs inutil care nu ajută la nimic. Inițial, a fost conceput pentru a crea materiale din plastic, pentru a fi folosite drept lunete. Ceea ce a creat s-a dovedit un eșec pentru că se lipea e orice, până și-a dat seama că î poate folosi așa.

5. Sticlă laminată

Parbrizele care se sparg nu se împrăștie în bucățele, fiindcă este sticlă de siguranță. A fost creată dintr-o greșeală, când Edouard Benedictus, un chimist francez, era în laboratorul său. Acesta a răsturnat un flacon de sticlă pe masă și nu s-a spart. El a analizat ce se întâmplase cu sticla din flacon și a aflat că avea în compoziția sa reziduuri de nitrat de celuloză din plastic, car nu lăsa sticla să se spargă.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro