Întreaga lume trece în prezent printr-o perioadă cunoscută drept era Darwinismului digital, o etapă în care evoluția rapidă a tehnoligiei impune mari schimbări în societate și marketing.

În prezent, orice domeniu cunoscut omului a fost afectat de evoluția tehnologică. Treptat, totul se transformă și devine legat de tehnoligie, inclusiv relațiile dintre oameni.

Cu toate că acesta este un semn clar al evoluției societății, nu trebuie pierdute din vedere riscurile la care ne expunem atunci când alegem să ne face publice informațiile personale în mediul online. Desigur, să ai posibilitatea să păstrezi legătura cu cei dragi ție oricunde te-ai afla este într-adevăr un avantaj al societații în care trăim, dar orice avantaj vine și cu propriile riscuri.

Pe măsură ce facem publice mai multe date și detalii despre noi, cu atât devenim mai vulnerabili în fața hackerilor. Securitatea online ar trebui să fie un subiect discutat și adus în atenția utilizatorilor de internet și rețele sociale, deoarece pot avea urmări care ne pot afecta.

Pe lângă utilizarea online a cardurilor bancare, orice alegem să postăm onlie poate fi întors împotriva noastră. Tocmai de aceea, oamenii ar trebui să fie conștienți de riscurile la care se expun atunci când își lasă locația accesibilă pentru oricine sau fac publice numere de telefon și adrese.

Nu este vorba doar de confidențialitate, ci și de propria siguranță. Odată expuse și accesibile oricui, datele noastre pot fi folosite fără consimțământul nostru în scopuri ilegale, care ne pot aduce neplăceri financiare sau care chiar ne pot afecta viața de zi cu zi.