O femeie în vârstă de 25 de ani  din Marea Britanie riscă să devină oarbă din cauza alimentației sale proaste. Este al treilea caz de acest fel înregistrat anul acesta.

Jade Youngman nu a mâncat fructe sau legume în ultimii 22 de ani. Alimentația sa a fost alcătuită doar din pizza, paste, cartofi prăjiți și grujoane de pui.

Care este motivul alimentației sale atât de nesănătoase? Jade suferă de o tulburare de alimentație cunoscută sub numele de evitare restrictivă a alimentelor. Acest lucru o face pe femeie să fie de-a dreptul îngrozită de anumite alimente sau texturile acestora, fapt ce a determinat-o să consume doar anumite feluri de mâncare pe care nu le găsea atât de îngrozitoare. În cazul ei, singurele alimente tolerate au fost mâncărurile simple, fără prea mult gust, puternic procesate și foarte sărace în nutrienți și vitamine.

Jade a declarat că, pentru ea, echivalentul unei farfurii pline cu fructe și legume este o farfurie plină de fecalele unui câine, pe care ar fi forțată să le consume.

De-a lungul anilor, femeia a primit ajutor din partea medicilor, care au încercat să o vindece de această tulburare alimentară, însă fără succes. Deși i-au expus riscurile la care se supune, cum ar fi faptul că ar putea să își piardă vederea, Jade a refuzat orice tratament și a continuat să aibă aceeași alimentație nesănătoasă.

Există două cazuri asemănătoare cu cel al femeii. Doi băieți din Marea Britanie au rămas deja orbi din cauza alimentației frugale,iar cazurile sunt ireversibile.

În prezent, Jade este sub atenta supraveghere a medicilor, care încearcă să facă tot posibilul să îi salveze vederea. Cu toate astea, femeia pare că, deși cunoaște riscurile, nu vrea să facă nici un efort în acest sens pentru a se salva.