Fiica unei pensionare trimisă în judecată pentru uciderea soțului său, a cerut o schimbare urgentă a legii privind sinuciderea asistată.

Mavis și Dennis Eccleston au luat amândoi un cocktail de droguri letale, iar fiica Joy Munns a declarat că cei doi au vrut să moară împreună, deoarece Dennis suferea de o boală terminală. În vârstă de 81 de ani se luptă cu cancerul intestinal terminal, dar medicamentele nu i-au ucis și au fost găsiți de fiica și nepoata lor înainte de a fi duși la spital.

Dennis, care a avut o ordine de a nu fi resuscitat, a murit la scurt timp după. Dar medicii au salvat viața lui Mavis. A doua zi, a fost arestată – încă purta halat, cămașă de noapte și papuci – și a fost ținută într-o celulă timp de 30 de ore.

La 1 aprilie în acest an, Mavis și cei trei copii ai lui Dennis au primit veștile devastatoare că mama lor urma să fie acuzată de crimă.

În septembrie, însă, după un înfricoșător proces de trei săptămâni, jurații au considerat-o nevinovată.

Acum, fiica cuplului, Joy Munns, a lansat ultima fotografie cu părinții ei – care erau căsătoriți de 60 de ani.

Și a cerut o schimbare urgentă a legii privind sinuciderea asistată.

„Ea a vrut să fie fără durere – dragostea vieții ei timp de 60 de ani, ea nu a putut să-l vadă suferind. A fost dispusă să facă sacrificiul suprem, propria viață. De ce? Din cauza legii din această țară. Niciodată nu ar fi trebuit să fie acuzată de crimă și introdusă într-o celulă timp de 30 de ore, apoi a fost condamnată la proces timp de aproape trei săptămâni, unde din fericire, juriul a stabilit că este nevinovată.”

Joy a spus că mama ei se descurcă acum, dar că tatăl ei ar fi fost „devastat” dacă ar ști ce s-a întâmplat.