Reclamă
Reclamă

Un turist a apelat, marţi, numărul unic de urgenţă 112, anunţând că o tânără împreună cu care se afla pe traseul Jepii Mici a fost atacată de un urs.

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, jandarmii care au ajuns la faţa locului nu au găsit victima, ci doar pe apelant, acesta spunând că femeia ar fi fost târâtă de animalul sălbatic, astfel că a pierdut-o din raza sa vizuală. Victima este căutată în continuare, precizează sursa citată, potrivit Agerpres.

„În urma a două apeluri 112, prin care se semnala faptul că o persoană de sex femeiesc este atacată de urs pe traseul Jepii Mici, o patrulă de jandarmi montani s-a deplasat în zona indicată. A fost identificat unul dintre apelaţi, un bărbat care se află în afara oricărui pericol. Din discuţiile cu acesta se pare că persoana de sex femeiesc a fost târâtă de urs într-o zonă unde acesta nu a mai putut vedea ce se întâmplă cu victima. În acest moment, efectivele de jandarmi împreună cu lucrători din cadrul Salvamont încearcă să găsească femeia pentru a-i acorda ajutor”, a transmis IJJ Prahova.

Reclamă

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova anunţă că a fost emis mesaj RO-ALERT în staţiunea Buşteni pentru a semnala prezenţa unui urs în zonele populate/aglomerate. Animalul a fost observat în zona Cascada Caraiman, precizează ISU.

La faţa locului intervine şi elicopterul SMURD Braşov, mai arată informarea ISU Prahova.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro