Reclamă
Reclamă

O bătrână din Italia, supraviețuitoare a Holocaustului, în vârstă de 89 de ani, a fost pusă sub protecția poliției. Din câte se pare, femeia a declarat că a fost amenințată în repetate rânduri cu moartea, primind în fiecare zi peste 200 de amenințări de acest tip.

Numele ei este Liliana Segre, iar pe lângă povestea ei impresionantă de viață, femeia este implicată în prezent și în viața politică. Conform declarațiilor acesteia, numărul amenințărilor a crescut seminificativ în ultima perioadă, în special după ce a propus Guvernului aprobarea unui proiect de lege anti-ură și anti-rasism.

Deși proiectul nu a primit aprobarea tuturor politicienilor cu drept de vot și mulți au ales să se abțină, proiectul a trecut votul și urmează să fie pus în practică. Din cauza acestui lucru, cineva se pare că dorește ca Liliana să își încheie activitatea și să se retraga din viața publică.

Liliana s-a născut în anul 1930 în Milano, fiind membră a unei familii de evrei. În anul 1943, a fost prinsă de naziști și trimisă alături de tatăl său în lagărul Auschwitz, în Polonia. Deși bunicii și tatăl său nu au supraviețuit, ea a reușit cumva să trăiască. În anul 1945 lagărul a fost eliberat de către armata Roșie, iar Segre s-a reîntors în orașul său natal. Deși avea doar 14 ani și era singură pe lume, a știut că povestea ei trebuie auzită, iar lumea ar trebui să nu mai fie indiferentă la suferința oamenilor din jur.

Reclamă

Și-a dedicat ultimii 30 de ani ai vieții promovând toleranța, împărtășind cu toată lumea povestea ei de viață și greutățile pe care le-a întâmpinat.

Ea a declarat:”Atâta timp cât am putere, voi continua să vorbesc (generației tinere) despre frenezia rasismului.”

Liliana Segre este în prezent însoțită în permanență de doi ofițeri militari, iar datorită evenimentelor îngrijorătoare din ultima perioadă, a fost demarată o anchetă pentru a afla originea mesajelor de amenințare. Până când cazul va fi rezolvat, bătrâna se va afla sub protecția organelor de ordine și va fi însoțită de ele în permanență.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro