Alegătorii din Kansas City au aprobat copleșitor eliminarea numelui lui Martin Luther King de pe un drum istoric, la doar câteva luni după ce a fost redenumit.

Propunerea de a elimina numele Dr King a revendicat aproape 70% din voturi, arată rezultatele preliminare.

Consiliul a votat în ianuarie pentru redenumirea Paseo, un bulevard de 10 mile (16 km), în cea mai mare parte partea estică a orașului.

Schimbarea a stârnit o luptă acerbă în oraș, adversarii susținând că aceasta nu a fost realizată în mod corespunzător.

Se spune că peste 1.000 de străzi din întreaga lume poartă numele Dr King, cel puțin 955 găsindu-se în SUA. Kansas City este unul dintre singurele orașe importante din SUA fără o stradă numită după pictograma drepturilor civile.

Cei care doreau să fie înlăturat numele doctorului King, au spus că respectă moștenirea, dar au criticat decizia consiliului de a impune schimbarea prin renunțarea la o cerință ca 75% dintre proprietarii de bunuri de pe bulevard să o aprobe.

„Am auzit copleșitor de la reprezentanții mei că nu o doreau”, a declarat pentru BBC Alissia Canady, care a ocupat funcția de consilier pentru districtul care cuprinde Paseo. „Existau proprietari afro-americani care nu erau de acord cu acest mod de a-l onora pe dr. King”.