O stewardesă ne explică ce se poate întâmplă dacă decizi să fumezi într-un avion. Care sunt pericolele la care se expun cei care încearcă să fumeze în timpul zborului.
Vlada Grecu explică pe un ton amuzant pericolele aprinderii unei țigări într-un avion. Astfel dacă te-ai gândit că ai fuma o țigară în timpul unui zbor lung către destinația de vis, bine ar fi să mai aștepți până aterizezi. Pe lângă pericolele la care te expui, vei primi o amendă uriașă pentru încălcarea regulii.
Totuși, dacă nu mai poți aștepta până la destinație și vei dori să fumezi în timpul unui zbor, mergi în baie fiindcă există scrumiere. Scrumiera nu este pusă acolo pentru a permite fumatul, ci pentru a avea unde să arunci țigara, în caz de nerespectarea regulilor, fiindcă au existat mai multe cazuri de-a lungul timpului.
Dacă riști să o arunci în coșul cu hârtii, ar putea deveni inflamabil și ar lua foc. În acest fel ai pune viața tuturor în pericol, inclusiv a ta și vacanța poate fi ruinată. De foc s-ar putea ocupa doar însoțitorii de bord, ajutate de un extinctor. Dacă focul este prea mare va fi nevoie de aterizarea de urgență.
@vlada.pradaAnswer tiktok Este preferatul meu ca idee, edits și glume?♥️ IG:grekuvlada#vladaprada
De cand a fost interzis fumatul
Fumatul a fost interzis încă din anii ’90. Fumatul în avion este interzis pentru pasageri de către toate companiile aeriene din două motive. Acestea sunt pericolul la care se pot supune aeronavele și sănătatea pasagerilor nefumători.
Conform reglementărilor Administrației Federale de Aviație, fumatul de țigări, sau orice altceva care produce fum sau flacără este strict interzis la bordul aeronavelor. În cazul aeroporturilor, fumatul este permis doar în zonele special dedicate și semnalizate.
Cu toate acestea, nu există nici o regulă oficială privind țigările electronice, această decizie fiind la nivelul fiecărei companii aeriene în parte. Ca o excepție, țigările electronice sunt interzise în cadrul tututor aeroporturilor din Marea Britanie. Este un singur aeroport care acceptă și anume Heathrow.
Conform declarațiilor oficiale, este permisă plasarea dispozitivelor electronice de “vapat” în bagajul de mână, dar este interzisă utilizarea lor în cadrul aeronavei.