O șosea montană din Wyoming, Statele Unite, a fost închisă pe termen nelimitat după ce o bucată uriașă din ea s-a prăbușit sâmbătă într-o alunecare de teren „catastrofală”, au anunțat autoritățile americane, potrivit Newsweek.

Fotografiile și înregistrările video arată că șoseaua Teton Pass, o legătură importantă pentru navetiști între orașele din estul statului Idaho și populara destinație turistică Jackson, Wyoming, a rămas fără o mare parte din carosabil, dispărută în urma prăbușirii. Drumul era închis când s-a produs prăbușirea.

Secțiunea care a cedat a fost inițial închisă joi, când o fisură și o cădere a drumului au creat condiții nesigure de conducere. O echipă a reparat temporar zona, iar traficul a fost autorizat să se reia în acea seară, a precizat Departamentul de Transport din Wyoming (WYDOT) pe rețelele de socializare.

Însă Departamentul de Transport a anunțat sâmbătă, pe Facebook, că drumul a cedat „catastrofal” la kilometrul 12,8. „Echipele WYDOT, împreună cu echipele contractuale de la Evans Construction, lucrau în zonă pentru a construi o ocolire în jurul pagubelor, dar alunecarea de teren a continuat să se deplaseze, distrugând întregul drum”, a precizat departamentul.

„Niciun echipaj nu a fost rănit în acest proces și niciun echipament nu a fost avariat. WYDOT analizează acum o soluție pe termen lung și reparații, iar mai multe informații despre eforturile de planificare vor fi disponibile în curând.”

Guvernatorul Mark Gordon a semnat un ordin executiv prin care a declarat o situație de urgență, despre care biroul său a spus că va ajuta statul să acceseze resurse suplimentare de la Administrația Federală a Autostrăzilor pentru a începe lucrările de reparații.