O școală din Hangzhou a găsit un mod inedit de a-i învăța pe elevi să păstreze distanța, dar și să învețe despre distanțarea socială. .
Elevii școlii primare Yangzheng s-au întors luni la școală, și au primit o temă unică care este însă extrem de potrivită pentru acestă perioadă: li s-a cerut să proiecteze o pălărie cu un diametru de un metru sau trei metri.
Distanțarea socială a mizelor mari
Pălăriile au fost modelate după cele purtate de oficialii guvernamentali în timpul dinastiei Song.
Potrivit legendei, împăratul fondator al dinastiei, Taizu, a venit cu această idee pentru ai împiedica pe miniștrii să conspire împotriva lui, în timpul ședințelor de dimineață.
Funcționarii erau nevoiți să se distanțeze din cauza lățimei pălăriilor și astfel aceștia nu puteau să-și șoptească unul altuia. Metoda era numită distanțarea socială a mizelor mari.
Administratorii școlii primare Yangzheng au decis ca elevii să-și proiecteze pălăriile în stilul dinastiei Song pentru a-i învăța despre distanțarea socială.
Pălăriile originale de la curte erau realizate din bambus și metal, dar elevii au folosit tot felul de materiale, inclusiv baloane, tuburi de carton și bastoane din lemn pentru realizarea pălăriilor.
Vice-director Hong Feng a declarat presei locale: „Aceasta a fost propria noastră idee creatoare. Ne ajută să promovăm sloganul nostru: „Purtați o pălărie de un metru, păstrați o distanță de un metru”.
Un metru este distanța recomandată de Organizația Mondială a Sănătății pentru a preveni răspândirea coronavirusului.
Școlile din China încep încet să se redeschidă după ce au fost închise în ianuarie, deși elevii se întorc într-un mediu schimbat.
Trebuie să poarte măști în orice moment, unele școli verifică temperatura înainte de intrarea în școală, iar sălile de clasă au fost reorganizate pentru a respecta recomandările de distanțare socială.
Nouă provincii din China au permis reîntoarcerea liceenilor în clase la începutul lunii aprilie, iar școlile din Beijing și Shanghai încep să se redeschidă pe etape, săptămâna aceasta.