O româncă a rămas fără adăpost după cutremurele din Turcia. Se adăpostește sub un tir cu cei doi copii ai săi

Cutremurele dezastruoase din Turcia au lăsat sute de mii de oameni îndoliați și fără adăpost. Printre ei, se află și o româncă cu doii copii, de doar câțiva ani. Au reușit să scape cu viață catastrofei, dar nu mai au nimic. Așa că se adăpostesc sub un tir și așteaptă înfrigurați și înfometați o minune, să se întoarcă acasă.

La 3 zile după cele două seisme catastrofice ce au lovit sud-estul Turciei, numărul morților și răniților crește alarmant. Sunt peste 11.000 de persoane decedate, în timp ce alte mii sunt încă prinse sub dărâmături. Iar cei ce au scăpat sunt într-o situație teribilă. Sute de oamenii caută disperați adăpost și ajutor, după ce cutremurele le-au luat tot ce aveau.

Printre ei, este și o româncă cu cei doi copii ai săi. Când s-a dezlănțuit furia pământului, se aflau în casă. Un miracol a făcut să reușească să părăsească imobilul, înainte să se transforme în ruine. Fiul său cel mare a rămas blocat între dărâmături, dar a fost salvat de echipele de intervenție.

Doar că deși au scăpat cu viață, familia lor a rămas fără nimic. Tot ce aveau a fost distrus sau a fost acoperit de dărâmături. Așa că au fost nevoiți să îndure frigul și foametea, în așteptarea ajutoarelor.

Femeia a găsit un adăpost pentru micuții săi: un tir, sub care s-au adăpostit de ninsoare și vânt în timpul nopții. Au dormit acolo timp de două nopți, până să fie găsiți de jurnaliștii de la Observator.

Aşa cum ne vedeţi, suntem într-o zonă liberă, sub un TIR, sunt eu cu doi copii. Am rămas pe drumuri, nu mai avem nimic. Mulţumesc lui Dumnezeu că suntem sănătoşi, că am putut să scot copilul de sub dărâmături”, a povestit Mihaela Ayaz pentru sursa citată anterior.

Femeia speră să ajungă cât mai repede în România cu cei doi copii

Nu au avut nici haine și nici mâncare, așa că românca a încercat cum a putut să-și protejeze copii. A stat desculță și le-a dat șosetele micuților, iar ca să nu înghețe i-a învelit cu geaca ei.

Speranța ei este că va putea să ajungă în orașul Adana, unde este un aeroport. Femeia speră că va ajunge curând acasă, în România, unde este așteptată de rudele sale.

 

Share.