S-a dat alarma în Italia din cauza virusului care a ucis două persoane, a infectat peste 100 și a băgat în carantină alte câteva mii.

Totul a pornit de la pacientul ZERO, un italian de 38 de ani din Codogno. Bărbatul s-a întors de curând din China însă nu prezenta nicio stare specifică de coronavirus. La scurt timp, acestuia i s-a făcut rău și a ajuns la spital, apaorpe pe moarte. Medicii au făcut tot posibilul să îl readucă pe linia de plutire, iar acum stătea lui este cât de cât stabilă.

În doar 24 de ore au murit doi oameni, unul din Lombardia și altul din Veneto, bărbat și femeie, aceasta din urmă fiind în același spital cu bărbatul care a adus virusul din China.

În regiunile Lombardia și Veneto s-au creat restricții de protecție. Oamenii sunt sfătuiți să rămână în case. Autorităţile locale au închis toate firmele, magazinele şi şcolile, iar spitalul din Codogno a fost sigilat pentru a împiedica răspândirea virusului.
O româncă aflată în Italia, originară din Pitești, județul Argeș, se află în carantină, în Lignano Sabboadoro.

Ramona Voiculescu a descris situația din Italia, pentru site-ul „Sursa ta” .

”Situația este tot mai gravă în Italia cu privire la Coronavirus. Dacă ieri au fost confirmate doar 17 persoane care au contactat virusul, astăzi numărul a crescut, în doar 24 de ore, la 51 de persoane. Sunt deja două decese declarate. Nu este doar un singur focar de infecție, ci unul este în Lombardia, iar altul este Veneto.

Au mai apărut cazuri și în alte zone. De exemplu: în Torino, în Monfalcone se află deja o persoană în carantină. Problema cea mai mare este dată de faptul că nu se știe exact de la ce a pornit această infecție pentru că niciuna dintre persoanele care au contactat Coronavirusul nu au fost în China sau nu au intrat în contact cu oameni întorși recent din China, decât tânărul de 38 de ani despre care se spune că ar fi luat virusul de la un prieten întors în 21 ianuarie, dar acestuia, în momentul în care i-a fost făcut testul pentru a se vedea dacă este bolnav, rezultatul a ieșit negativ.

Deci, persistă întrebarea…De unde a pornit această infecție cu Coronavirus în Italia și cum de se răspândește cu o asemenea repeziciune.
Oamenii sunt speriați. De exemplu, în Dolo, care este o localitate aflată la doar la 26 de km de Veneția, străzile sunt goale, oamenii au început să se ducă la supermarket pentru a se aproviziona, speriați de ceea ce ar putea să urmeze. Există localități în Lombardia izolate și un număr foarte mare de persoane aflate în carantină. Situația este grea, complexă, iar oamenii sunt cu adevărat speriați”, a declarat pentru Sursa Ta, Ramona Voiculescu.