Într-o încercare ambițioasă de a stimula turismul local, China a recreat celebra insulă grecească Santorini, pentru care a investit nu mai puțin de un miliard de lire sterline. Stațiunea turistică, situată într-o zonă muntoasă din vestul țării, a fost transformată până în cele mai mici detalii, pentru a imita aspectul și arhitectura specifică a islandei elene. Inițiativa vine în urma popularității în creștere a Santorini ca destinație de nuntă pentru cuplurile din întreaga lume.

Replica chinezească a Santorini include elementele caracteristice ale insulei originale: clădiri cu pereți albi, ferestre și acoperișuri în nuanțe vibrante de albastru, străduțe înguste și pietruite, dar și vegetație specific mediteraneană. Prin reproducerea acestui colț de paradis, proiectul își propune să ofere o alternativă accesibilă pentru cetățenii chinezi care își doresc să experimenteze farmecul grecesc fără a călători departe de casă.

Conceput ca o destinație ideală pentru vacanțe și ceremonii de căsătorie, noul Santorini chinezesc este un exemplu de cum dorința de explorare și cultură poate fi satisfăcută prin inițiative locale inovatoare. Transformarea zonei muntoase într-o replică a insulei grecești reprezintă o dovadă a capacității de adaptare și a ingeniozității în turism, căutând să atragă vizitatori prin crearea unei experiențe autentice, dar și economice.