Prețurile de la Târgul de Crăciun din Cluj, la fel ca cele din Viena. Românii, supărați din cauza mâncării mult prea scumpă

Târgurile de Crăciun și-au deschis porțile în luna decembrie, iar românii de pretutindeni se bucură de atmosfera de sărbătoare și de bucatele tradiționale și gustoase pe care comercianții le oferă. Doar că în acest an, prețurile sunt comparabile cu cele de la târgurile de peste graniță, ceea ce a atras numeroase critici în mediul online.

Un clujean și-a povestit în mediul online supărarea, după ce experiența de la Târgul de Crăciun din Cluj l-a lăsat cu un gust amar. Nu din cauza mâncării, ci a prețului exagerat pe care l-a plătit pentru porția de mâncare comandată.

Bineînțeles, alegerea a fost una dificilă, mai ales că producătorii s-au întrecut în preparatele pe care le oferă clienților Dar în final, bărbatul a ales o porție de cârnăciori, servită cu o chiflă proaspătă și o porție de murături. Chiar dacă comanda a fost una destul de banală, mare i-a fost mirarea când a aflat cât trebuie să achite. Pentru cei 4 cârnăciori și celelalte bucate, a scos din buzunar 57 de lei.

Târgul nici nu mai contează cum e, dar prețurile sunt din alt film. Te simți la Viena, dar ești la Cluj! Pot spune că mi-a stat mâncarea-n gât. Am plătit 57 de lei pe această porție., a declarat supărat acesta pentru stiridecluj.ro

Prețurile de la Târgurile de Crăciun din România, comparabile cu cele din străinătate

Iar cazul nu este unul singular. Un bărbat din București, care a călătorit tocmai până la Cluj pentru o experiență de poveste, s-a lovit de aceleași prețuri exagerate. De data aceasta, turistul a optat pentru un desert cu specific secuiesc, și anume un langoș.

Am fost într-o tură scurtă de Cluj, două zile, așa că am dat rapid o plimbare prin Târgul de Crăciun, în drum spre o întâlnire.Ce voiam să vă întreb: așa venituri mari aveți la Cluj încât vă permiteți langoș la 20 de lei? Întreb, fiindcă prețul pre-inflație era 3 lei, în inflație 5 lei, dar până la 20 de lei este o cale foarte, foarte lungă., a scris acesta pe pagina sa de Facebook.
Supărarea lui a fost susținută și de urmăritorii săi din online, care au confirmat că pentru preparatele de la Târgul de Crăciun, prețurile sunt mult prea mari și comparabile cu cele de peste hotare.
Și în Budapesta la târgul de Crăciun tot 20 lei e un langoș., a adăugat o altă persoană.

 

Share.