Inconștiența face victime, iar acest lucru s-a văzut în ultimele zile, dar nu numai. În fiecare vară, oamenii aflați pe litoral ignoră anunțurile făcute de salvamari și intră în apă. Cea mai mare parte a acestora se îneacă, 

În această dimineață a avut loc o 9 tragedie pe litoralul românesc. Un tânăr de doar 25 de ani, aflat în stațiunea Costinești, a murit. 

O nouă tragedie pe litoralul românesc s-a produs marți dimineață. Un bărbat de doar 25 de ani și-a pierdut viața la Costinești. Deși medicii au încercat să îl resusciteze, a fost mult prea târziu pentru el. Numai ieri și astăzi au murit patru persoane înecate.  

Tânăr de 25 de ani, înghițit de valuri

Marți, 9 august, a murit un tânăr de doar 25 de ani. Conform Inspectoratului pentru Situații de Ugență Dobrogea, bărbatul a fost scos din apă inconștient. Cadrele medicale au început imediat manevrele de resuscitare. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, a fost declarat decesul acestuia. 

Tânărul era din județul Suceava și se afla în vacanță în stațiunea Costinești. Din păcate, decesul acestuia se adaugă la alte trei care au avut loc în cursul zilei de luni. Printre acestea s-a numărat și un salvamar, care a intrat în apă pentru a salva un om care a ignorat steagurile roșii.  

Inconștiența duce la pierderi de vieți

Turiștii nu țin cont și intră în apă, chiar dacă sunt ridicate steagurile roșii, care anunță valuri mari și curenți puternici. Inconștiența acestora nu doar că le ia viața, dar ucid și alte persoane nevinovate. La începutul săptămânii, un tânăr a murit înecat la Saturn, iar în Eforie Nord au murit un salvamar și un alt turist. 

În cazul tragic de la Eforie, gestul turistului i-a adus moartea atât lui, cât și salvamarului. După ce a ignorat steagul roșu care interzicea înotul și a intrat în apă, salvamarul, Sorin Olariu, a intrat în apă pentru a-l salva. Turistul s-a agățat de acesta și l-a băgat direct la fund.  

În cazul de la Eforie, gestul celui care avea nevoie de ajutor a dus la o tragedie imensă. Un turist de 28 de ani din Ialomița a fost înghițit de ape după ce a ignorat steagul roșu care interzicea înotul. 

O nouă tragedie în România! A murit la doar 25 de ani

„S-a agățat de salvator, l-a băgat la fund”

„S-a agățat de salvator, l-a băgat la fund”, a declarat Gelu Vătămănescu, salvmar șef la Eforie. 

Un alt salvamar a încercat să îi caute pe cei doi însă, în momentul în care i-a găsit a fost mult prea târziu. 

 „S-a dus să ajute victima și ceea ce se întâmplă cam de fiecare dată, le dăm tubul să se prindă de tub și ei lasă tubul deoparte și se agață de noi. A făcut sacrificiul suprem”, a mai spus un alt salvat, potrivit știrileprotv.ro. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.