Grădina zoologică din San Diego, Statele Unite, va primi în curând o pereche de urşi panda gigant, Yun Chuan și Xin Bao, partea centrală a unei inițiative pe zece ani dedicată conservării acestei specii. Această mișcare vine după semnarea unui acord de cooperare între Asociaţia pentru conservarea vieţii sălbatice din China (CWCA) și grădina zoologică, marcând o nouă etapă în eforturile de conservare. Yun Chuan, mascul, şi Xin Bao, femelă, au fost aleși de la China Conservation and Research Center for the Giant Panda (CCRCGP) pentru a fi următorii ambasadori ai speciei lor în SUA.

Urşii vor fi însoţiți de o echipă de crescători și veterinari experimentați, pregătiți să asigure cele mai bune condiții pentru introducerea lor în noua casă. Această decizie vine ca o continuare a cooperării de lungă durată dintre CCRCGP și Grădina Zoologică din San Diego, care a durat mai mult de 25 de ani și a generat rezultate semnificative pentru conservarea urșilor panda, inclusiv succes în reproducere, prevenția bolilor și educația publică despre specie.

Interesul pentru urșii panda giganți la Grădina Zoologică din San Diego a fost întotdeauna ridicat, mai ales după ce, în mai 2019, ultima pereche de urși panda a revenit în China, în urma unor ani de prezență marcantă în SUA. Acest nou aranjament întărește angajamentul continuu al celor două țări pentru protecția și studiul acestei specii vulnerabile, punctând importanța colaborărilor internaționale în conservarea biodiversității.