Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți chefi ai României. Acesta are o carieră de succes, însă de data asta le-a pregătit fanilor o surpriză. A ieștit din bucătărie și s-a așezat la masa juriului.
Jurat la iUmor
Florin Dumitrescu show la iUmor. De această dată îl vom găsi în calitate de jurat, nu de invitat. În ediția ce va fi difuzată duminică, 20 februarie de la ora 20:00, Delia, Mihai Bendeac, Chelo și celebrul bucătar vor fi surprinși de numere inedite de umor pe care concurenții le vor prezenta pentru a îi impresiona și a fi votați de public.
„Ce va fi interesant este că pot să mă transpun în toată această poveste, pot să mă uit live la ceea ce în mod normal vedeam din canapea, la televizor sau pe Youtube. Mi-a plăcut și pot vota în consecință. Consum genul acesta de divertisment, stand-up și momente amuzante”, a declarat chef Florin Dumitrescu.
Mai mult, tot în această ediție, Florin Dumitrescu va avea parte și roastul acid oferit de persoane apropiate acestuia.
Cum a ajuns cunoscut chef Florin Dumitrescu
Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai talentați și apreciați bucătari de la noi din țară. Acesta a cunoscut celebritatea în calitate de jurat la show-ul culinar „Master Chef”, apoi la „Chefi la cuțite” alături de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu.
Chef Florin Dumitrescu are o experiență profesională spectaculoasă, acesta începându-și cariera de la vârsta de 14 ani. Florin Dumitrescu și-a descoperit pasiunea pentru gătit încă din adolescență, după ce a fost fascinat de o emisiune TV unde un chef italian preparase o farfurie cu spanac. Cu sprijinul tatălui său, imediat după ce s-a angajat ca ajutor de bucătar într-un restaurant din București, Florin a câștigat o vastă experiență în bucătărie.
„Eu la 17 ani, câștigam de trei ori mai mult decât mama. Ea avea salariul de 8 milioane de lei (n.r.-vechi), iar eu luam 25 de milioane, lucram în două restaurante. Aveam un salariu uriaș pentru vârsta mea, mai mulți bani decât puteam cheltui”, a declarat acesta pentru un Adevărul.
Chef în Italia
În anul 2007, Florin Dumitrescu a decis să plece în Italia, pentru a se perfecționa în ale gastronomiei.
„Lucram în Italia într-un restaurant unde făceam singur 800 de porții de paste: 400 pe prânz, 400 pe cină. Am plecat de acolo și am ajuns într-un hotel unde dor eu și șeful bucătar făceam mese pentru 250 de persoane. Totul ține de matematică și planificare”, a mai declarat chef Florin, în cadrul unui interviu acordat sursei menționate anterior.
În anul 2012, bucătarul și-a făcut debutul în televiziune, la ProTV, cu emisiunea „Masterchef” în calitate de jurat, alături de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. Din 2016, cei trei au schimbat postul de televiziune și au ajuns jurați ai show-ului culinar „Chefi la cuțite”, de la Antena1.
Mai mult, chef Dumitrescu este autorul a două cărți de bucate intitulate „Gătește cu mine”, lansată în anul 2016 și „Românește. Punct și de la capăt”, lansată în 2019.