Ce se întâmplă cu romanul lui George Burcea, retras de pe piață. Vin acuze din toate părțile! „Scrisoare către Ceaușescu” nu va mai fi relansată pe piață

Ce se întâmplă cu romanul lui George Burcea, retras de pe piață. George Burcea a devenit „protagonistul” micilor ecrane, deoarece a primit numeroase acuze în urma celor menționate de acesta într-un live pe Instagram. Reacțiile au venit ca un fulger din toate părțile. Cea mai mare suferință este că romanul său „Scrisoare către Ceaușescu” a fost retras de pe piață.

George Burcea a fost acuzat că a instigat la violență domestică împotriva femeilor într-un live pe Instagram. Acest lucru a stârnit o serie de critici aspre la adresa actorului.

Se cunoaște faptul că, de-a lungul timpului, actorul George Burcea a militat împotriva violenței domestice, împlicându-se în numeroase proiecte ce aveau ca țintă această temă. Se pare că toate eforturile depuse de artist până acum s-au dus pe apa sâmbetei.

O nouă lovitură pentru George Burcea. Nicio altă editură nu mai vrea să-i republice cartea, după scandalul în care a fost implicat
Instagram

Ce se întâmplă cu romanul lui George Burcea, retras de pe piață. Nicio altă editură nu vrea să-l ajute

Faptul că George Burcea ar fi instigat la violență domestică împotriva femeilor a dezlănțuit reacții negative în lanț. Cea mai mare pedeapsă pentru George Burcea este faptul că romanul lansat recent și de care era foarte mândru a fost retras de pe piață.

Directorul editurii Hyperliteratura, cât și redactorul romanului „Scrisoare către Ceușescu” și-a exprimat punctul de vedere despre cele întâmplate în mediul online. Astfel, Andrei Ruse a catalogat discursul lui George Burces ca fiind „un gest imatur și odios împotriva a fix ceea ce vrei să promovezi: lupta împotriva violenței domestice.”

„M-am crucit (nu, nu exagerez, m-am crucit de câteva ori în fața monitorului, nu e nicio scoatere din context, nu e niciun politically correctness exagerat…). Că dacă el, care a scris o carte împotriva violenței domestice și e un bărbat model (citez și sunt uluit) și este jignit că mai și gătește, atunci dacă femeilor nu le place un astfel de individ, concluzia e că le place bătaia? Nici nu mă pot coborî la nivelul la care să comentez așa ceva, pur și simplu”, a mărturisit Andrei Ruse la un post de televiziune.

Activista Alina Dumitriu a fost foarte vehementă, mărturisind că acest derapaj în care se află actorul George Burcea este inadmisibil. Urmează să formuluze chiar o plângere penală împotriva actorului.

„Ceea ce a făcut George Burcea este o faptă penală. Această ieșire a lui George Burcea este groaznică, are și doi copii. Nu mai voiam să îi fac plângere penală, dar m-am răzgândit. Mâine dimineață o să merg să fac. Dumneavoastră îl și încurajați. Ar trebui să îl sunați, să nu se mai manifeste așa în spațiul public.”, a declarant Alina Dumitriu.

Nicio altă editură nu este dispusă să relanseze cartea lui George Burcea

Mai multe edituri din Moldova au fost contactate de către reporterii CANCAN și au refuzat categoric să se asocieze cu numele George Burcea, potrivit CANCAN.ro.

„Totuși…se pare că multora le place bătăia. Și nu ca instigare…dar, fraților, dacă lor le place mai mult un bărbat care le bate, decât unul care ajută în casă, dați-le ce merită, brooooo. Că merg pe sistemul comunist/prost/tâmpit/ – înseamnă că merită”. […] Băi, fetelor, sincer vă spun și închid cu lucrul ăsta. Vă doresc să aveți bărbați care, în momentul când vin de la muncă, să vă ia la palme! Cu mese, cu scaune, cu capace, cum îi dădea bunicii mele bunicul”, a declarat George Burcea pe live-ul de pe Instagram.

Ce a declarat Viviana Sposub?

Viviana Sposub nu a ezitat să vorbească și ea despre scandalul în care este implicat iubitul său, George Burcea. Frumoasa brunetă a declarat pe Instagram faptul că nimic nu scuză ceea ce a declarat acesta pe Instagram.

„Mentalitatea expusă în acel live nu mă caracterizează absolut deloc. Acele remarci nu ar trebui folosite în niciun context vreodată. Pot înțelege o reacție nervoasă cauzată de hate-ul pe care îl primește constant de doi ani, dar asta nu justifică felul în care a vorbit despre o reală problemă cu care femeile și, nu numai, se confruntă. […] … greșeala pe care a făcut-o contribuie tocmai la normalizarea bătăilor pentru anumite femei care *merită*.

Nimeni nu merită să fie agresat, indiferent de context! […] Nu rezonez cu deile expuse în reacția lui nervoasă de pe live și nu voi fi niciodată de acord cu violența, de orice fel ar fi ea… .”, a declarat Vivina Sposub pe story pe Instagram.

Share.

24 de ani, absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. Conectată în permanență la tot ce se întâmplă în mass-media, a dat dovadă de pasiune, perseverență și muncă, pregătind buletine informative de actualitate.