Membrii PSD au anunţat că vor introducerea vaccinării obligatorie. Legea, potrivit PSD, trebuie să fie aprobată din cauza numeroaselor boli cu care se confruntă mai ales copii. Astfel, părinţii care nu îşi vor vaccina copiii vor primi amenzi de până la 10.000 de lei.

Reclamă

„Sănătatea populației este o chestiune ce ține de siguranța națională, iar pericolul reprezentat de răspândirea alarmantă a unor virusuri letale trebuie să aibă un răspuns ferm. Va fi o prioritate pentru noi în această sesiune parlamentară să dezbatem și să adoptăm proiectul. Vaccinarea obligatorie este o necesitate și o urgență. Vaccinarea reprezintă cea mai eficientă și mai sigură măsură pe care România o poate lua pentru a proteja viețile copiilor noștri”, a declarat fostul ministru al Sănătății, senatorul PSD, Florian Bodog.

La înscrierea în grădiniţe şi şcoli ar urma să fie solicitată o adeverinţă care să ateste efectuarea vaccinurilor,iar dacă nu sutn vaccinaţi copiii, vor pierde înscrierea în anul respectiv.

Reclamă

Vaccinul obligatoriu  la intrarea în colectivitate a copiilor este cel împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B.