Reclamă
Reclamă

Cel mai înalt atrium din lume, proiectat de Zaha Hadid Architects, se deschide în China.

Turnul SOHO Leeza este situat în districtul de afaceri Fengtai din capitalul chinezesc și cuprinde 45 de noi spații de birouri și afaceri. Acesta a fost proiectat de firma de arhitectură fondată de renumitul arhitect britanic-irakian, Zaha Hadid, care a murit în 2016.

Designul unic al clădirii prezintă două turnuri distincte răsucite, împrejmuite de un singur înveliș de fațadă cu un atrium care se extinde pe toată înălțimea clădirii. Spațiul emergent dintre aceste două jumătăți se extinde pe întreaga înălțime a turnului, creând cel mai înalt atrium din lume la 194,15m (636 ft) care se rotește prin clădire în timp ce turnul se ridică pentru a realinia etajele superioare, spun cei care l-au proiectat.

Fațada de sticlă și atriul la o înălțime completă vor oferi, de asemenea, vederi panoramice ale orașului, aducând în același timp cantități mari de lumină naturală în structura clădirii.

Reclamă

Clădirea este poziționată pe o parcelă adiacentă gării Fengtai și se întinde pe un nou tunel din metroul subteran. Este destinat să devină un punct focal pentru noul cartier de afaceri, atriul a fost proiectat pentru a acționa ca o piață publică și este conectat direct la rețeaua de transport a orașului.

Va fi o atracție incredibilă pentru turiști, susțin cei din China.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro