Reclamă

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis o nouă atenționare referitoare la un anumit produs disponibil pe piață, după ce a fost descoperit că depășește valorile maxime admise ale acrilamidei.   

Este vorba despre „Eco chipsuri de legume” de la furnizorul DENNRRE. Două loturi din acest produs sunt vizate. Clienții care au achiziționat aceste produse sunt rugați să nu le consume și să le aducă înapoi la magazin în perioada 02.03.2023 – 23.03.2023 pentru a primi contravaloarea. În cazul în care nu se pot prezenta la magazin pentru returnare, trebuie să le distrugă.  

Chipsuri retrase de pe raft

Acrilamida, substanța găsită în cantități mari în aceste chipsuri de legume, poate fi dăunătoare pentru organismul uman și apare în anumite alimente prăjite sau tratate la temperaturi înalte.  

 ANSVSA solicită clienților să respecte măsurile impuse și să nu consume produsele afectate de această problemă. Furnizorul a emis un mesaj în care informează clienții despre retragerea produselor de pe piață și rechemarea lor la client.  

„Stimați clienți, 

Vă informăm că furnizorul DENNRRE a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la client a produselor Eco Chipsuri de Legume, lot (data expirare) 15.04.2023 și 22.04.2023, ca urmare a depășirii valorilor admise ale acrilamidei. 

Se recomandă persoanelor care dețin produsele descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la magazin în perioada 02.03.2023 – 23.03.2023, urmând să primească în schimb contravaloarea lor. Ne cerem scuze pentru orice neplăcere creată!”, se arată în documentul emis de ANSVSA. 

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis o nouă atenționare referitoare la un anumit produs disponibil pe piață, după ce a fost descoperit că depășește valorile maxime admise ale acrilamidei.   

Ce este acrilamida  

Acrilamida este o substanță chimică toxică și carcinogenă care se formează atunci când anumite alimente sunt preparate la temperaturi înalte, prin prăjire, coacere sau rumenire. Acest proces chimic apare atunci când aminoacizii și zaharurile din alimente reacționează între ele, la temperaturi de peste 120°C.   

Alimentele care pot conține acrilamidă includ cartofi prăjiți, chipsuri, biscuiți, pâine prăjită, cereale, cafea și alte produse similare. Consumul excesiv de alimente care conțin acrilamidă poate fi nociv pentru sănătate, fiind asociat cu creșterea riscului de apariție a cancerului și a altor afecțiuni.   


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro