Mai multe tipuri de înghețate au fost retrase de pe rafturile magazinelor

O nouă alertă alimentară a apărut în România. De această dată un produs iubit de copii este vizat. ANSVSA a anunțat retragerea de pe rafturile magazinelor a mai multor loturi în care au fost detectate urme de pesticid. Despre ce produs este vorba?

Părinții sunt în alertă după ce ANSVSA a anunțat că un produs iubit de copii a fost retras de pe rafturile magazinelor din toată țară. Lanțurile de magazine precum Kaufland, Auchan, Mega Image, Selgros, Profi, Carrefour și Cora au anunțat retrage de pe piață a mai multor sortimente de înghețată Häagen-Dazs.

O nouă alertă alimentară! Au fost detectate urme de pesticid într-un produs iubit de copii
Social media

Alertă alimentară

ANSVSA a anunțat că mai multe sortimente de îngheţată Häagen-Dazs comercializate în România sunt rechemate de producător, după ce într-un lot au fost detectate urme de 2-Cloroetanol.

Potrivit ANSVSA, compania americană General Mills, fabricantul Häagen-Dazs, a decis să retragă de pe piață, voluntar, mai multe tipuri de îngheţată:

  • Belgian Chocolate 8X460 ml cu termen de valabilitate 30/03/2023
  • Macadamia Nut Brittle 8X460 ml cu termen de valabilitate 04/04/2023 şi 21/04/2023
  • Cookies & Cream 8X460 ml cu termen de valabilitate 22/04/2023
  •  Macadamia Nut Brittle 24X95 ml cu termen de valabilitate 24/04/2023
  •  Belgian Chocolate 24X95 ml cu termen de valabilitate 07/04/2023

„Această decizie a fost luată ca urmare a detectării unor urme de 2-Cloroetanol (2CE) într-un lot specific de produse Häagen-Dazs şi este întreprinsă ca măsură de precauţie. Acţiunea are loc în urma unor investigaţii care au stabilit că sursa neconformităţii este un furnizor individual şi se limitează la anumite date-limită de consum ale anumitor produse din lotul în cauză.”, precizează ANSVSA.

De asemenea, producătorul Häagen-Dazs a precizat că „nu foloseşte 2-Cloroetanol (2CE) în niciunul dintre produsele sale si respectă toate reglementările privind siguranţa alimentară şi standardele stricte din fiecare piaţă în care operăm, inclusiv România. Regretăm orice inconvenient cauzat din cauza acestei rechemări de pe piaţă”.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.