Reclamă
Reclamă

O navă unde urmau să fie cazaţi peste 2000 de poliţişti din dispozitivul de securitate al summitului G7 din Italia a fost confiscată miercuri, în urma unor reclamaţii privind condiţiile improprii de la bord, transmite Reuters.

Nava Mykonos Magic, redenumită Zeiţa Nopţii, este ancorată în portul Brindisi din sudul peninsulei italiene, la circa 60 de km de complexul de lux Borgo Egnazia din provincia Puglia, unde va avea loc de joi până sâmbătă reuniunea la vârf a celor mai dezvoltate ţări din lume.

Săptămâna aceasta, sindicatele au criticat condiţiile de pe vas, arătând că multe cabine sunt inutilizabile, există infiltraţii de apă, toalete nefuncţionale şi instalaţii de aer condiţionat defecte. Unii dintre cei aflaţi deja la bord au fost nevoiţi să se mute în hoteluri sau pe o altă navă.

Reclamă

Investigaţiile iniţiale au evidenţiat „condiţii igienico-sanitare critice semnificative şi deficienţe grave de cazare”, care ar putea constitui elemente ale infracţiunii de fraudă în ofertele publice, a comunicat poliţia.

Forţele de ordine au confiscat nava în urma unui ordin al procuraturii din Brindisi, în vederea continuării anchetei. Într-un comunicat anterior, poliţia anunţase că are în vedere o acţiune judiciară împotriva proprietarului navei.

Conform presei italiene, guvernul de la Roma a plătit circa şase milioane de euro pentru închirierea navei pe durata summitului G7. Reuters nu a reușit să contacteze firma identificată de poliţie ca proprietară a navei.

Condiţiile improprii raportate includ cabine nefuncţionale, infiltraţii de apă, toalete defecte şi instalaţii de aer condiţionat neîntreţinute, generând astfel o situaţie de urgenţă care a impus relocalizarea poliţiştilor. Aceste probleme au fost considerate suficient de grave pentru a justifica confiscarea navei şi demararea unei anchete de proporţii.

Nava confiscată urma să asigure cazarea a peste 2000 de poliţişti responsabili de securitatea summitului G7, ce se va desfășura în perioada 1-3 iunie în provincia Puglia, Italia. Complexul de lux Borgo Egnazia va găzdui evenimentul la care vor participa lideri ai celor mai mari economii ale lumii.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro