Reclamă

Consacrată în ale muzicii populare, Elena Merișoreanu este apreciată și iubită de public pentru stilul său aparte, însă și pentru asumarea de care a dat dovadă de-a lungul vremii. Cântăreața este o fire glumeață, iar autoironia nu îi este deloc străină. Îndrăgita interpretă de muzică populară a trăit un moment în care a trebuit să-și „renege” vârsta reală.

Care este motivul pentru care a mințit?  La doar 16 anișori, Elena Merișoreanu a vrut să ia viața în piept, plecând la București, pentru un concurs de muzică populară. Problema a intervenit atunci când artista a observat că nu se încadra în termenii ceruți de organizatorii concursului.

Motivul pentru care Elena Merișoreanu și-a ascuns vârsta reală

Vârsta a fost  principalul mod de selectare a participanților. Neîncadrându-se în standardele obligatorii, Elena Merișoreanu și-a încercat norocul, mințind comisia în legătură cu vârsta pe care o avea la acel moment.
Concursul la care se înscrisese Elena Merișoranu era destinat fetelor cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, artista având la vreme aceea 16 ani. Aceasta a fost nevoită să-și ascundă vârsta reală din dorința arzătoare de a participa la concursul „Ansamblul Ciocârlia”. Cu toate acestea se pare că minciuna îndrăgitei interprete de muzică populară a avut „picioare scurte” și a fost descoperită de către membrii juriului.
„Niciodată nu mi-am ascuns vârsta, decât o singură dată am mințit și cu acea minciună am rămas în București. Am venit la un concurs, la «Ansamblul Ciocârlia» și, când am ajuns, am văzut că scria mare: 
«Primim concurenți din toată țara, fetele de la vârsta de 18 ani, iar băieții de la 28 ani». Și am zis că nu mă primește clar, că aveam 16 ani. Am participat și am scris că am 18 ani. Am intrat fără să am vreo treabă și mă întrebă cei din comisie «Nu ai buletinul la tine?», iar eu le-am zis că l-am uitat acasă și că vine tata cu el.
Sursa: Social Media

Aveam buletinul la mine, dar nu am vrut să îl arăt. După ce m-au prins, eu nu am vrut să mă întorc la țară, că am zis că mă fac de râs după ce am stat o lună jumate la București, cum să mă întorc la țară.

Și m-a luat de mână (n.r. – un domn colonel) și m-a dus pe Lipscani la CCS (n.r. – Consiliul Central al Sindicatelor) era pe atunci, apoi s-a transformat în «Rapsodia Română», după ce s-au unificat ansamblurile. Acolo am stat 37 de ani, aia era casa mea, familia mea, aveam multe turnee…

Imediat m-au acceptat și, la o săptămână, am plecat în străinătate”, a mărturisit Elena Merișoreanu în podcastul lui Valentin Sanfira.


Reclamă

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro