O mămică și-a lăsat cei trei copii mici acasă să petreacă o noapte la un hotel cu noul ei partener.

Copiii – dintre care cel mai tânăr avea doar trei ani – erau închiși într-un dormitor cu o găleată, un sul de hârtie igienică și o pungă de plastic umplută cu gustări.

Când poliția a intrat în casă, fiica femeii de cinci ani a femeii le-a spus: „Mama ne-a lăsat din nou în pace”.

Copiii nu au putut ieși din cameră, deoarece mânerul ușii fusese îndepărtat.

Judecătorul Philip Barry a spus că singura sursă de lumină a copiilor a fost o lampă cu fire expuse, care a fost introdusă într-o priză deteriorată, provocând un „pericol clar de incendiu”.

Poliția a găsit mesaje text pe telefonul mamei care au lămurit că a rezervat o cameră la un Holiday Inn Express din Burnley, Lancs., alături de un bărbat.

Tânăra de 32 de ani, care nu poate fi numită din motive legale, a susținut că a rugat-o pe sora ei să aibă grijă de copii, dar aceasta a refuzat așa că a decis să îi lase singuri acasă.

A fost arestată când s-a întors la casa familiei din Blackburn, Lancs., În jurul orei 8:00 a doua zi.

Procurorii au spus că alarma a fost dată de tatăl copiilor, care este separat de mama lor, după ce el s-a arătat îngrijorat că i-a lăsat singuri.

Când polițiștii au ajuns la fața locului, au putut vedea o lumină aprinsă într-un dormitor din spate, astfel încât au intrat prin ușa din față.

Mama s-a declarat vinovată pentru trei infracțiuni de neglijare a copilului joi, 14 noiembrie, și a primit o pedeapsă de 18 luni de închisoare, suspendată pentru doi ani.

De asemenea, ea trebuie să finalizeze 150 de ore de serviciu în comunitate și să întreprindă 30 de zile de reabilitare.