Reclamă
Reclamă

La aproape o lună de la exploziile devastatoare de la Crevedia, 3 victime sunt încă în stare gravă în spital. Alte 5 persoane și-au pierdut viața. Patronii stației GPL, care funcționa în mod ilegal, sunt în arest preventiv pentru 30 de zile.

9 victime de la Crevedia, încă în spital

26 august 2023. Alertă la o stație GPL la Crevedia, care funcționa ilegal de mai bine de 2 ani. În total, în doar câteva ore, s-au produs 4 explozii, a doua fiind cea mai puternică.

O persoană care stătea într-o casă din împrejurimile stației a murit, după ce a făcut infarct. Alte 4 au murit în zilele ce au urmat.

La aproape o lună de la tragedie, 9 persoane sunt încă în spital. 8 în străinătate, 1 în România, la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Reclamă

Dintre aceștia, 3 sunt încă în state gravă și sunt intubați. Ministerul Sănătății a transmis într-un comunicat recent că dintre aceștia, un pacient transferat la Milano este în stare critică, fiind monitorizat intensiv continuu. El are arsuri pe 90% din suprafața corpului și este stabil hemodinamic, dar necesită suport vasopresor intensiv.

Acesta a fost transferat din România după ce medicii au stabilit că are mai puțin de 80% arsuri. Când a ajuns în Italia, medicii au descoperit că starea lui este, în realitate, mult mai gravă.

Ceilalți doi pacienți au 30%, respectiv 40%, arsuri pe suprafața corpului. Ambii sunt intubați și supravegheați de doctori în permanență.

Alți 5 pacienți sunt încă în spital, cu arsuri între 15% și 40% arsuri. Toți sunt la spitale din străinătate după ce au fost transferați după explozii.

Ceilalți 44 de răniți de la Crevedia, internați după tragedie, au fost externați și sunt în afara oricărui pericol.

Cât despre patronii stației GPL, Ionuț Dordulea și Cosmin Stângă, aceștia sunt în arest preventiv. Cei doi au contestat măsura, însă magistrații au respins apelul.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro