O.J. Simpson, cunoscut atât pentru cariera sa în fotbal american cât și pentru controversele juridice în care a fost implicat, a încetat din viață la vârsta de 76 de ani, suferind de cancer. Vestea a fost confirmată de ABC News, marcând sfârșitul unei vieți pline de realizări profesionale și turbulențe personale.

Născut în anul 1947, Orenthal James Simpson și-a dedicat mai bine de un deceniu fotbalului american, evoluând în NFL între anii 1969 și 1979. Paralel cu sportul de performanță, Simpson și-a construit o carieră în actorie, jucând în diverse seriale și filme. Talentul său pe teren a fost complementat de prezența sa carismatică în fața camerei.

Faima lui Simpson a fost umbrită puternic de acuzațiile de crimă din anii ’90, când a fost achitat în 1995 pentru uciderea fostei sale soții, Nicole Brown Simpson, și a prietenului acesteia, Ron Goldman, într-un proces care a captivat atenția națională și internațională. Cu toate acestea, el a fost găsit vinovat într-un proces civil care a urmat. În 2007, Simpson a fost condamnat la o pedeapsă de închisoare pentru răpire și jaf armat, fiind eliberat în 2017.