Reclamă
Reclamă

O insulă din Norvegia unde soarele nu apune în perioada verii dorește să fie prima zonă fără ceas din lume.

Locuitorii insulei Sommaroy, Norvegia afirmă că fusul orar normal nu ar trebui să se aplice și pentru ei, deoarece ei nu experimentează timpul ca majoritatea restului lumii.

Soarele nu răsare pentru ei în perioada iernii, iar în perioada verii acesta nu apune. Cei aproape 300 de locuitori ai insulei își doresc să se renunțe la ceas și la fusul orar obișnuit.

Pentru ei, timp de 60 de zile constant pe timpul verii este soare, fiind imposibil de distins între zi și noapte. De aceea, chiar dacă ceasul indică spre exemplu ora 2 noaptea, sunt șanse foarte mari să vezi copii jucându-se afară sau oameni muncind. Flexibilitatea oferită de lipsa ceasului i-ar ajuta să oficializeze un lucru care oricum deja se întâmplă pe insula lor.

Reclamă

Kjell Ove Hveding, liderul mișcării, afirmă că principalul scop urmărit este flexibilitatea. Deoarece oameni din toată lumea suferă de depresie din cauza stresului, insula Sommaroy dorește să fie eliberată de aceste constrângeri.

„În cele mai multe cazuri, ora poate fi asociată cu sentimentul de a fi captiv, iar rolul cel mai important în acest sens este jucat de ceas. O să fim o zonă fără fus orar, unde toți oamenii își vor putea trăi viața la capacitate maximă.”

Vorbind despre modul în care renunțarea la ceasuri va impacta populația, el a adăugat că copiii vor trebui să urmeze cursurile la școală, dar că acestea vor fi programate într-un mod flexibil.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro