Reclamă
Reclamă

O însoțitoare de bord din Irlanda, Tori Towey, a fost acuzată de „tentativă de sinucidere” de un tribunal din Dubai, în timp ce mai mulți politicieni și activiști cer să fie eliberată. Towey, care lucrează în Emiratele Arabe Unite (EAU), ar fi fost atacată și a suferit vânătăi severe și alte răni într-un incident violent.

După incident, Towey a fost dusă la o secție de poliție, unde i s-a spus că este acuzată de tentativă de suicid și abuz de alcool. Liderul Sinn Fein, Mary Lou McDonald, a declarat marți în parlamentul irlandez că pașaportul lui Towey a fost blocat, împiedicând-o să se întoarcă în Irlanda. „Towey a fost victima celei mai flagrante violențe domestice. Pașaportul ei a fost distrus. Există o interdicție de călătorie care i-a fost impusă”, a spus McDonald.

„Ea este supusă unui stres incredibil. Tori este o femeie din Roscommon și vrea să se întoarcă acasă”, a adăugat McDonald. Towey s-a mutat în Dubai în aprilie 2023 și locuiește într-o proprietate închiriată împreună cu mama ei, Caroline, care a călătorit cu ea. Procesul este programat pentru data de 18 iulie.

Reclamă

Radha Stirling, directorul general al grupului de sprijin Detained in Dubai, a comentat situația: „Ea a fost acuzată de tentativă de suicid și consum de alcool. În mod ciudat, EAU a făcut multe eforturi de relații publice pentru a promova alcoolul ca fiind legal în țară. În realitate, oamenii sunt în continuare acuzați de consum și deținere de alcool. Experiența lui Tori nu este cu nimic mai puțin de tragică și, sincer, este norocoasă să fie în viață.”

Recapitulând, Tori Towey, o însoțitoare de bord irlandeză, a fost acuzată de tentativă de sinucidere și abuz de alcool în Dubai, în urma unui incident violent. Pașaportul său a fost blocat, iar ea nu poate părăsi țara până la procesul programat pentru data de 18 iulie. Politicienii și activiștii încearcă să o ajute să se întoarcă în Irlanda.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro