Un număr tot mai mare de companii mai mici adoptă o săptămână de muncă de patru zile. Acum, rezultatele unui proces recent la Microsoft ( MSFT ) sugerează că ar putea funcționa chiar și pentru cele mai mari companii.

Compania a introdus un program în această vară în Japonia, denumit „Work Life Choice Challenge”, care își închidea birourile în fiecare vineri din august și le oferea tuturor angajaților o zi liberă în fiecare săptămână.

Rezultatele au fost promițătoare: În timp ce cantitatea de timp petrecut la locul de muncă a fost redusă drastic, productivitatea – măsurată prin vânzări per angajat – a crescut cu aproape 40% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, a declarat compania săptămâna trecută.

Pe lângă reducerea programului de lucru, managerii au cerut personalului să reducă timpul petrecut în cadrul ședințelor și să răspundă la e-mailuri.

Ei au sugerat ca întâlnirile să nu dureze mai mult de 30 de minute. Angajații au fost, de asemenea, încurajați să reducă complet întâlnirile prin utilizarea unei aplicații de mesagerie online (Microsoft, desigur).

Efectele au fost răspândite. Mai mult de 90% dintre cei 2.280 de angajați Microsoft din Japonia au declarat ulterior că au fost afectați de noile măsuri, potrivit companiei.

Prin închiderea la începutul fiecărei săptămâni, compania a fost în măsură să economisească și alte resurse, cum ar fi energia electrică.