O furtună puternică a lovit litoralul românesc în județele Tulcea și Constanța, provocând un cod galben de avertizare. Stațiunea Eforie Nord a fost puternic afectată, fiind lovită de grindină. Furtuna a avut loc după mai multe zile cu temperaturi ridicate, când cerul s-a înnorat brusc și a început să plouă torențial.

Potrivit meteorologilor, în 11 localități din județul Constanța și 8 localități din Tulcea s-au înregistrat ploi torențiale, cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. Condițiile meteo nefavorabile au dus la întreruperi de curent în unele zone și dificultăți în traficul rutier.

Stațiunea Eforie Nord a fost una dintre cele mai afectate, unde grindina a provocat daune considerabile. Autoritățile locale au intervenit rapid pentru a curăța drumurile și a asigura siguranța locuitorilor și a turiștilor.

„Am fost surprinși de această furtună bruscă. Deși aveam informații despre posibilitatea unor fenomene meteo extreme, intensitatea grindinei ne-a luat prin surprindere,” a declarat un localnic.

Serviciul Meteorologic a emis avertizări pentru posibile noi furtuni în zilele următoare, sfătuind cetățenii să fie vigilenți și să își ia măsuri de precauție.

După ce furtuna s-a calmat, echipele de intervenție au început evaluarea pagubelor și repararea infrastructurii afectate. Autoritățile subliniază importanța urmării îndeaproape a alertelor meteorologice pentru a putea reacționa prompt în astfel de situații.