Reclamă
Reclamă

O franțuzoaică în vârstă de 73 de ani, dispărută vineri pe insula grecească Sikinos, a trimis un mesaj de urgență către hotelul ei înainte de a dispărea, a declarat marți proprietarul locului unde femeia a fost cazată. Căutarea femeii este în desfășurare, ea fiind unul dintre cei trei turiști dispăruți în Grecia luna aceasta.

Proprietarul casei de oaspeți, Ilias Gavanas, a declarat pentru Reuters că a auzit ultima oară de ea vineri dimineața, când a contactat-o telefonic în jurul orei 8:30, după ce a pierdut un apel de la ea la 5:50.

„Mi-a trimis un selfie și un mesaj în care spunea: ‘Am căzut’. I-am răspuns în franceză și engleză și i-am cerut locația, spunându-i să sune la numărul european de urgență 112”, a spus Gavanas. Acesta a alertat apoi poliția și autoritățile municipale cu privire la acest incident.

Reclamă

În ultimele săptămâni, mai multe persoane au fost date dispărute și au fost raportate mai multe decese pe insulele din Grecia, printre care și cel al prezentatorului TV britanic, Michael Mosley.

Temperaturile au crescut peste 40 de grade Celsius în toată Grecia la începutul acestei luni, iar drumețiile sunt populare printre turiști pe insula Sikinos, o destinație mai puțin populată din sudul Mării Egee. Gavanas a subliniat că „îi avertizăm pe turiști să nu iasă la căldură, să ne informeze mereu unde se află, să nu rătăcească singuri. Erau 40 de grade”.

Ministerul Turismului a declarat că „a rămas vigilent” și colaborează cu alte ministere pentru a se asigura că turiștii sunt informați adecvat.

O a doua franțuzoaică este de asemenea dispărută pe Sikinos, iar autoritățile cred că cele două femei ar fi mers împreună, deși nu erau cazate la același hotel. În plus, o căutare este în curs de desfășurare pe insula Amorgos pentru un american dispărut din 11 iunie.

Dintre cei cinci turiști care au murit în această lună, se numără și prezentatorul TV britanic Michael Mosley, al cărui cadavru a fost găsit pe insula Symi. Alte victime includ un american de 55 de ani pe insula Mathraki, un turist olandez de 74 de ani pe insula Samos și doi drumeți care au murit pe Creta.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro